Kāpēc mēs ķiplokus neapgriežam pēc novākšanas – un kad apgriežam saknes: 3 apgriešanas viltības. Un kāpēc ķiplokiem “cirpšana” nepatīk

Un mūsu ķiploki vienmēr labi uzglabājas – un mēs vienmēr veltām laiku to apgriešanai. Kāpēc tas ir tik svarīgi, kādi ir daži vienkārši, bet svarīgi uzglabāšanas sagatavošanas triki – īsumā.

Par ķiploku apgriešanu – vienkārši noteikumi un vienkāršas kļūdas.

 

Par ķiplokiem: apgriešana un uzglabāšana, vienkārši noteikumi un kļūdas

Vissvarīgākais: kāpēc nevajadzētu steigties ar ķiploku apgriešanu. Pastāv uzskats, ka pat pēc novākšanas galviņa pieņemas svarā – zobiņi joprojām aug, un tie saņem barības vielas no lapām, kas nav paspējušas pilnībā izžūt.

Visi augi barības vielas pārdalās vispirms no saknēm uz augšu – un veģetācijas perioda beigās otrādi: barības vielu aizplūšana notiek no augšas uz leju. Tas attiecas arī uz krūmiem un daudzgadīgajiem dārzeņiem. Arī ķiplokiem.

Nogriežot vēl zaļās lapas, mēs atņemam galvām barību un neļaujam pienācīgi (un uz ilgu laiku) izžūt galvas zvīņām. Žāvēšanas laikā zobiņi zaudē arī mitrumu, ko tie varēja uzņemt no lapām.

Atlikušas vien dažas dienas: ar ko laistīt kāpostus jūlija nogalē, lai veidotos stingras un lielas kāpostgalvas

Tāpēc mēs ilgi, ļoti ilgi nenogriežam, un daži ķiploki paliek nenogriezti gandrīz visu oktobri.

Pastāstīšu jums vēl vairāk: ja ķiplokus uzglabā pilnīgi nesagrieztus (kāti), nekas nenotiks. Gluži otrādi – tie tiks uzglabāti lieliski, un pavasari un vasaras sākumu sagaidīs veselīgi, sulīgi un spēcīgi.

Protams, ir nepieciešams apgriezt, jo nav vietas, kur uzglabāt neapgrieztu ķiploku kaudzi, tā nav kompakta un nav ļoti ērta.

Savulaik mēs audzējām ķiplokus pārdošanai un nelielās partijās nodevām tos veikaliem – pēc tam tos griezām pēc vajadzības.

Iegādājos visas bakhilas veselās pakās tuvējā aptiekā – pārsteidzoši pielietojumi, ko esmu atklājusi

Noderīgs padoms: lai vienmēr būtu naudas stādiem, mēslojumam un dārza darbarīkiem, ir jāprot ietaupīt. Reiz es aprēķināju, ka gadā no akcijas kodiem un naudas atmaksas atlaidēm ietaupu līdz pat 100 eiro – tieši tik, lai iegādātos krājumus sezonai!

Triks Nr. 1. Par atzarošanu un laika noteikšanu. Pēc ražas novākšanas mēs ķiplokus uzreiz žāvējam saulē – ne pārāk ilgi, dažas stundas ļaujam tiem gulēt uz dobēm, bet ne ilgāk.

Lasi vēl: Šī brokastu ēdiena dēļ vīrs mani mani burtiski nēsā uz rokām. Ātri, vienkārši, garšīgi!

Šķir otru lapu, lai uzzinātu pārējos trikos (vēl 2 būtiskas metodes, kas ĻOTI noderēs)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment